Al meer dan 30 jaar verlegt Claris FileMaker de grenzen van low code. Met FileMaker 19, de eerste open release van het platform, kunnen gebruikers in 2020 snel moderne maatwerkapplicaties bouwen met de meest robuuste functies op de markt.

Zoals Claris-ontwikkelaar Todd Geist het een tijd terug al zei: “Dit is de grootste release van de afgelopen 15 jaar.”

In dit artikel behandelen we dan ook 5 ‘game-changing’ Claris FileMaker 19-functies die je nú moet gaan gebruiken.

Verbeter je custom apps met JavaScript

Voeg modulaire componenten toe aan je custom app door het inbouwen van JavaScript-pakketten uit kant-en-klare gratis of betaalde frameworks. Zo kun je nu geanimeerde afbeeldingen, datavisualisatie, kaarten, kalenders en nog veel meer in enkele minuten embedden door gebruik te maken van een van de miljoenen bestaande pakketten uit ’s werelds meest populaire coderingstaal. Voel je je ambitieuzer? Gebruik dan JavaScript om zélf functies of add-ons te maken.

Maak en benut drag-and-drop add-ons op de juiste manier

Zelfs zonder diepgaande ontwikkelingsvaardigheden kan je nu robuuste apps met drag-and-drop add-ons in elkaar knutselen. Add-ons zoals Kanban-borden, fotogalerijen, barcodegeneratoren, tijdlijnen van activiteiten, voortgangsbalken, redacteuren en nog veel meer zullen binnenkort beschikbaar zijn op de Claris Marketplace.

Zo kan je nu ook add-ons maken met JavaScript, webservices of native FileMaker-programmering; of ze verkopen op de Claris Marketplace; en ze zelf gebruiken voor onbeperkte mogelijkheden in Claris FileMaker-apps.

Ontwikkel slimmere programma’s met Siri Shortcuts en Apple’s Core ML

Voeg Siri Shortcuts toe aan je custom app om spraakcommando’s in te schakelen waarmee automatiseringen kunnen worden uitgevoerd, de inventaris kan worden bijgewerkt of een proces kan worden gestart.

Gebruik de Core ML van Apple om machine learning in je aangepaste programma’s op te nemen voor snelle sentimentanalyse, beeldclassificatie, objectdetectie, gezichtsdetectie, tekstvoorspelling, luidsprekeridentificatie en nog veel meer. Integreer de modellen voor machine learning rechtstreeks in iOS- en macOS-applicaties door gebruik te maken van de CPU en GPU van het apparaat. Begin je net? Maak dan gebruik van een vooraf getraind machine learning model van GitHub om je model in een gewenst containerveld te slepen.

Dankzij FileMaker 19 hebben ook kleine bedrijven nu toegang tot betaalbare machine learning. #PowerToTheProblemSolvers

Gebruik Near Field Communications (NFC) tag reading

Door apps te ontwikkelen met NFC-taglezers stroomlijn je bijvoorbeeld de toegang tot evenementen, maar ook het beheren van betalingen of het starten van een nieuwe workflow wordt eenvoudiger.

NFC-tags kunnen dan ook worden geprogrammeerd met bijna alle informatie. Vervolgens worden deze tags gebruikt op de fysieke locatie van je bedrijf of worden ze ingebed in producten. Met de tags kunnen smartphones of NFC-compatibele apparaten belangrijke informatie lezen wanneer ze zich dicht bij de tag bevinden.

Card Windows

Lange tijd hebben ontwikkelaars die Claris FileMaker Pro gebruikte, de mogelijkheden van het kaartvenster geweldig gevonden. De laatste release van FileMaker brengt deze UI-capaciteit dan ook eindelijk naar WebDirect. Hiermee wordt voldaan aan een van de belangrijkste verzoeken van de Claris-gemeenschap.

Kaarten vereisen immers minder scripting dan een modale pop-over, waardoor je sneller apps kunt bouwen, gegevens van andere tabellen gemakkelijk kunt weergeven of de kaarten als een eenvoudig hulpmiddel voor pickers kunt laten fungeren.

Meer weten over FileMaker 19?

Heb je een vraag of wil je graag meer weten over FileMaker 19 en hoe wij je hierbij kunnen helpen? Neem dan gerust eens contact op met een van onze FileMaker specialisten, zij helpen je graag! Bel ons op: 0348 74 51 64 of vul het onderstaande contactformulier in. We helpen je graag met een bedrijfsoplossing op maat!

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.