Heb jij interesse in de wereld van low-code en wil je graag meer weten over de verschillende low-code platforms en hun mogelijkheden? Dan ben je bij iFresh aan het juiste adres! Wij beschikken namelijk over jarenlange ervaring met low-code platforms en onze experts helpen je dan ook graag bij het opzetten van een op maat gemaakte low-code applicatie. Op deze pagina vertellen wij je graag meer over low-code platforms, lees dus snel verder!

 

Wat is een low-code platform?

Een low-code platform is een ontwikkelingsplatform voor applicaties waarbij nauwelijks nog handmatig gecodeerd hoeft te worden. De gebruikersinterface en de toepassing zelf zorgen er namelijk voor dat lange stukken code vervangen worden door zogeheten ‘drag and drop systemen’. Hierdoor is het heel eenvoudig en laagdrempelig om een applicatie naar wens in te richten én te onderhouden.

De voornaamste voordelen van een low-code platform zijn dan ook:

 

– Minder ontwikkelingskosten

– Eenvoudiger en goedkoper om de applicatie te onderhouden

– Vrijwel geen kans op bugs of andere issues

– De applicatie is direct inzetbaar op verschillende platformen

– Zeer toegankelijk in gebruik

– Eenvoudiger om een applicatie te ontwikkelen

 

Lees hier meer over low-code in het algemeen.

Tot slot vinden low-code ontwikkelingsplatforms hun oorsprong in de vierde generatie programmeertaal en de snelle applicatieontwikkelingstools zoals FileMaker. De low-code platforms zijn zoals gezegd dan ook gebaseerd op de principes van het model-gedreven ontwerp, automatische code generatie en visueel programmeren. De markt van low-code platforms werd gelanceerd in 2011 en de naam low-code werd hier aan verbonden in 2014 naar aanleiding van een onderzoek van Forrester Research.

 

De beste low-code development platforms op een rij

Uiteraard bestaan er vandaag de dag veel verschillende low-code development platforms. Elk met hun eigen voor- en nadelen. Toch zijn er een aantal platforms die wij je ten zeerste aanbevelen. Dit zijn niet alleen de meest betrouwbare, maar ook de meest gebruiksvriendelijke én veilige low-code development platforms op de markt. Het gaat om:

– Claris FileMaker

– OutSystems

– Appian

Wil je meer informatie over een van deze low-code development platforms? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je namelijk graag verder met een persoonlijk advies!

 

Hoe kies je het juiste low-code platform?

Bij de keuze voor een low-code platform moet je uiteraard verder kijken dan enkel de ontwikkelingssnelheid. Het is bijvoorbeeld aan te raden om ook na te gaan of de platforms gebruik maken van standaardtechnologie om lock-ins te voorkomen en of de platforms voldoen aan de noodzakelijke vereisten op het gebied van beveiliging, schaalbaarheid en prestaties.

Twijfel je welk platform het meest geschikt is voor jouw vraagstuk? Neem dan gerust even contact met ons op! Wij helpen je namelijk graag verder op weg.

 

Vragen of opmerkingen over low-code platforms?

Heb je vragen of opmerkingen over low-code platforms? Neem dan gerust contact met ons op. Het iFresh-team vertelt je namelijk graag meer over low-code platforms en low-code development en wat dit voor jouw onderneming of organisatie kan betekenen. Je kan ons telefonisch bereiken op 0348 745 164 of via onderstaand contactformulier. We gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag!

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.