iused
Case iUsed.nl
iused

iUsed Store levert via verschillende eigen webshops refurbished computers van bekende A-merken zoals Apple, HP, Dell en Lenovo in de gehele Benelux. iUsed heeft al meer dan twintig jaar ervaring met het verkopen van gebruikte Apple apparatuur. Vanuit de webwinkel van iUsed werd de eerste stap gezet om deze refurbished Apple apparatuur van goede kwaliteit online te gaan verkopen.

Middelgrote organisatie (5 tot 25 gebruikers)

“Een dynamische markt vraagt om een dynamisch backoffice systeem.”

Om de goede kwaliteit te waarborgen is er een FileMaker applicatie ontwikkeld waarbij elke stap wordt geregistreerd. Ook is er antwoord gegeven op de vraag om het product te voorzien van productinformatie, zoals specificaties en afbeeldingen. Deze informatie wordt door de FileMaker applicatie verzameld en beheerd en dient als een grote database voor de webwinkel van iUsed. Eén van de grote uitdagingen was het beheren van de voorraad. Bij een winkel zoals iUsed wordt er enkel gewerkt met specifieke voorraad. Elke Mac is één voorraaditem. iMac’s lijken op iMac’s en iPad’s op iPad’s: vanaf de buitenkant is niet eenvoudig te zien wat exact de specificaties zijn. De FileMaker applicatie geeft echter inzicht in huidige voorraad tot op serienummerniveau. Daarbij ondersteunt de app het proces om van een gebruikte Mac een échte Refurbished Mac te maken en zorgt hij ervoor dat de webshop altijd up-to-date is.

De FileMaker applicatie die door iFresh is ontwikkeld is kortom volledig dynamisch opgezet en kan telkens worden uitgebreid, om aan de vraag van de klant te kunnen (blijven) voldoen. De resultaten die met FileMaker zijn behaald voor deze sterk groeiende klant zijn niet te evenaren met een ander systeem in verhouding met de kosten die gemaakt zijn.Bekijk ook de volgende cases: