De nieuwste release FileMaker 19 (versie 1.2) bevat 9 ingebouwde add-ons. Hiermee is het nu mogelijk om met behulp van deze add-ons, zoals kalenders, kanban borden en fotogalerijen, eenvoudig te slepen. Hiermee wordt alles nog maar eens duidelijk dat FileMaker over rijke functionaliteiten beschikt en zeer gebruiksvriendelijk is.

Na de release van FileMaker 19 is er een platform gecreëerd waar ontwikkelaars de mogelijkheid hadden om JavaScript te gebruiken voor zaken die niet eerder mogelijk waren. Nog belangrijker is dat de ontwikkelaars deze nieuwe mogelijkheden kunnen verpakken als een kant-en-klare extra voor anderen. Dit betekent dat probleemoplossers die over allerlei vaardigheden bezitten nu in een handomdraai geavanceerde technologieën kunnen implementeren in hun moderne apps!  

Veel verschillende zaken worden opgelost met de ingebouwde add-ons. Het is voor iedereen nu makkelijk om snel apps van hoge kwaliteit te creëren. Ontwikkelaars kunnen daarnaast ook hun favoriete extra’s hergebruiken en hun creativiteit richten op andere, nieuwere problemen. 

Een belofte waarmaken

Bij de release van FileMaker 19, eerder dit jaar, heeft Claris belooft een betere manier te vinden waarop je kennis kunt verpakken en delen met anderen. FileMaker Pro 19.1.2 maakt deze belofte dan ook (eindelijk) waar. Op basis van een specifiek stappenplan is het nu dan ook mogelijk om je add-ons te verpakken en te verspreiden.

De 9 nieuwe add-ons, die inmiddels al verkrijgbaar zijn, geven je deze mogelijkheid al. Claris hoopt dat de add-ons zorgen voor inspiratie en een groot voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is!

Hieronder lichten we de nieuwe add-ons graag stuk voor stuk aan je toe!

  1. Kalender

Met deze add-on is het mogelijk om direct een kalender toe te voegen in je bestaande apps. Verbind deze vervolgens ook eenvoudig met je bestaande gegevens. Bekijk je kalender per dag, week of jaar en versleep vergaderingen om je planning weer in evenwicht te brengen. Verder is het onder andere mogelijk om gebeurtenis detailkaarten toe te voegen en scripts om taken te automatiseren uit te voeren.

  1. Kalender ‘heatmap’

Bekijk je activiteiten in vogelvlucht met de heatmap van de kalender. Kleuren worden donkerder op dagen dat er meer evenementen zijn gepland. Ook kan je eenvoudiger schema’s, evenementen, programma’s en nog veel meer beheren.

  1. Kanbanbord

Met een kanban bord volg je eenvoudig de voortgang van projecten en kun je dit visualiseren om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Monitor de status van een project, wat er nog gedaan moet worden, wat er al gemaakt is, en veel meer. Je kunt zelf eigengemaakte kolommen toevoegen in het Kanban bord. Met verschillende kleurtjes kan je ook de details van taken bijhouden. De kolommen zijn ook heen en weer te slepen en de taakvolgorde kan bovendien eenvoudig gesorteerd worden.

  1. Tijdlijn voor activiteiten

Met een activiteitenlijn blijf je altijd op tijd en op schema. De activiteitentijdlijn is ideaal voor het volgen van projecten, voor het plannen van evenementen, voor marketingcampagnes en veel meer. Zo kun je met de activiteitentijdlijn zelfs de geschiedenis zien van vorige projecten en activiteiten van aankomende projecten bekijken.

  1. Eenvoudige grafieken

Laat gegevens tot leven komen met behulp van grafieken. Het is nu mogelijk om informatie te visualiseren in een staafdiagram, cirkeldiagram, ringdiagram, metergrafiek of lijngrafiek. Maak gebruik van animaties, hover over de diagrammen om tekst te weer te geven en voer scans uit om taken te automatiseren.

  1. Fotogalerij

Sorteer en organiseer makkelijk al je foto’s in de fotogalerij. De galerij reageert op verschillende apparaten, dus de foto’s zullen zich aanpassen op de grootte van het beeldscherm. Selecteer een afbeelding om de gekozen details te laten zien.

  1. Barcode generator

Creëer en bewaar barcodes in je eigen app met de barcode generator. Traceer assets, beheer zaken, controleer evenementen waar je tickets voor hebt en nog veel meer. Met een mobiele app kun je ook de barcode gegevens eenvoudig scannen en vastleggen.

  1. Rijke tekstbewerker

Gebruik de rijke tekstbewerker om teksten, e-mails, PDF bestanden en nog veel meer in een format naar keuze te zetten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het lettertype, vetgedrukt, cursief en onderstreepte teksten in te stellen. Ook kan je nu foto’s, hyperlinks en opsommingstekens toevoegen. Bewerk alles dus precies zoals je dat zelf wilt!

  1. Timer

Met de timer blijf je gefocust en productief. Met de visuele klok kun je taken zoals afspraken, klantprojecten en presentaties timen. Je kan zelfs een timer zetten om automatisch tijden in een app te registreren.

Interesse of vragen over FileMaker 19?

Heb je een vraag over of interesse in FileMaker 19? Neem dan gerust eens contact op met een van onze FileMaker specialisten, zij helpen je graag! Bel ons op: 0348 74 51 64 of vul het onderstaande contactformulier in. We helpen je graag met een bedrijfsoplossing op maat!

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.