Veel scholen hebben vaak goede studenteninformatie- en leermanagementoplossingen binnen hun openbare schoolomgeving. Over het algemeen voldoen scholen dan ook vaak aan de behoeften van het grote publiek.

In tegenstelling tot bovenstaande zijn de processen waarbij docenten gegevens verzamelen en vervolgens direct contact hebben met leerlingen vaak een verwarrende mix van papier en misfit-software. Gelukkig bieden de oplossingen van Claris FileMaker in dergelijke gevallen uitkomst.

Schooldirecteuren, administratief personeel en docenten verzamelen stuk voor stuk niet-academische gegevens om de leeromgeving van hun leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Of ze het nu beseffen of niet.

Vaak is er onvoldoende nagedacht over hoe deze data op de juiste manier moet worden vastgelegd en opgeslagen. Ook hebben lang niet altijd alle belanghebbenden toegang tot de oplossingen voor het verzamelen en gebruiken van de informatie.

De stakeholders van een schooladministratie

Schooladministraties kennen vaak enorm veel stakeholders met stuk voor stuk hun eigen belangen. We hebben de belangrijkste even voor je op een rij gezet:

De IT-afdeling van een school heeft vaak behoefte aan flexibiliteit om oplossingen aan te passen aan nieuwe en evoluerende programma’s en initiatieven. Bovendien moeten processen worden gestroomlijnd en aanpasbaar zijn.

De scholen zelf: Schooldirecteuren, beheerders en docenten hebben allemaal een rol in het bijdragen aan informatie en het interpreteren van de gegevens van studenten die door alle belanghebbenden zijn verzameld. Zo kunnen zij ondersteuning bieden die onderscheidend is en tegemoetkomt aan de verschillende behoeften van elke leerling.

Tot slot kunnen studenten zelf vaak een overzicht van hun eigen cijfers en andere prestaties zien. Dit willen zij logischerwijs zo eenvoudig mogelijk kunnen terugvinden.

Administratieve ondersteuning

Naarmate scholen meer en meer technologie gaan gebruiken, is het beheer daarvan natuurlijk erg belangrijk. Systemen die bijvoorbeeld het in- en uitchecken van de door leerlingen geleende apparaten in kaart brengen, helpen duidelijkheid te scheppen in de manier waarop ze moeten worden georganiseerd. Ook het beheer van hulpverzoeken en reparaties voor die apparaten is relevant.

Event en Resource Management

Scholen beheren uiteraard ook taken als excursies en de indeling van de persoonlijke kluisjes. Dit zijn bij veel scholen systemen die in papieren administraties worden vastgelegd. Op die manier kan een school eenvoudig slachtoffer worden van problemen als inefficiëntie, ontbrekende en onjuiste gegevens.

De ondersteuning van studenten

Technologie en software die de vooruitgang van individuele studenten op weg naar belangrijke onderwijsmijlpalen volgt, is van cruciaal belang. En laten we eerlijk zijn; monsterspreadsheets zijn niet optimaal.

Scholen die betere instrumenten gebruiken kunnen logischerwijs ook een aanzienlijke impact hebben op de resultaten van studenten en bijvoorbeeld op het aantal afgestudeerden.

Hoe de oplossingen van Claris FileMaker hier op inspelen

De oplossingen van Claris bieden je een compleet pakket aan hulpmiddelen waarmee je onder andere de toegang tot belangrijke gegevens binnen een schooladministratie kan controleren. Daarnaast voldoe je hiermee ook direct aan de vereisten voor auditing en naleving van de geldende regelgeving, zeker in geval van gedeelde omgevingen.

Daarnaast kun je dankzij de oplossingen van Claris zelf tot in de kleinste details bepalen wat een gebruiker kan zien en doen. Verder kunnen de gegevens die zijn opgeslagen in een bestand gecodeerd worden en verdere implementaties kunnen ook gecodeerd worden met een SSL-versleuteling.

Kortom, de oplossingen van Claris maken een eenvoudige integratie van de bestaande systemen voor studenteninformatie en roosters in nieuwe software mogelijk. Deze integraties zijn als het ware de “lijm” tussen de datasilo’s, wat uiteindelijk een uniforme gebruikerservaring oplevert die ook nog eens een minimale training vereist en krachtige analyses oplevert in de handen van de mensen die het nodig hebben.

Claris kan dan ook een erg hoog niveau van wendbaarheid en aanpasbaarheid toevoegen aan de systemen binnen je schooladministratie. Hierdoor zijn alle belanghebbenden in staat om effectieve beslissingen te nemen die de resultaten van de studenten op alle fronten positief kunnen beïnvloeden.

Op zoek naar een ervaren specialist?

Onze specialisten hebben door de jaren heen diverse scholen mogen helpen bij het transformeren van hun belangrijkste processen. Benieuwd voor welke opdrachtgevers wij mochten werken?

Ontvang je graag meer informatie over wat iFresh voor deze scholen heeft mogen betekenen? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op via 0348 74 51 64 of het onderstaande contactformulier. We helpen je graag met een bedrijfsoplossing op maat!

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.