FileMaker 19, het eerste open platform dat low-code development uitbreidt met behulp van kant-en-klare JavaScript frameworks

Op 20 mei 2020 kondigde Claris International, een dochteronderneming van Apple, de langverwachte lancering van FileMaker 19 aan. FileMaker 19 is het eerste open platform waarmee ontwikkelaars in hoog tempo geavanceerde en aangepaste programma’s kunnen bouwen met behulp van directe JavaScript integraties, drag-and-drop add-ons, AI via Apple’s Core ML en nog veel meer!

Met FileMaker 19 kunnen ontwikkelaars productiever zijn en kunnen bedrijven nu gebruik maken van de wereldwijde gemeenschap van ontwikkelaars van Claris, de marktplaats van add-ons en bestaande ontwikkelaarsresources om samen complexe digitale problemen op te lossen.

Claris CEO Brad Freitag zegt er zelf het volgende over:

“”Nu de kostendruk in onze snel veranderende wereld toeneemt, moeten bedrijven snel innoveren om de productiviteit te verhogen en voor hun klanten te leveren. Die kritische wendbaarheid vormt de kern van FileMaker 19, nu we het Claris-platform openstellen voor de populairste programmeertaal ter wereld. We zijn verheugd om te zien wat onze 50.000 klanten zullen doen met een groeiende set add-ons en de mogelijkheid om een van de miljoenen JavaScript-pakketten te integreren”.

FileMaker 19; Snel, schaalbaar, slim en nog veel meer

FileMaker 19 stelt de wereldwijde ontwikkelaarsgemeenschap van Claris in staat om het platform dat ze al kennen te gebruiken om sneller dan ooit krachtige aangepaste apps te leveren aan meer dan 1,3 miljoen actieve gebruikers. Met FileMaker 19 kunnen ontwikkelaars dan ook:

In een mum van tijd add-ons maken met plug-and-play add-ons

Ontwikkelaars kunnen nu add-ons zoals Kanban-borden en fotogalerijen gebruiken om robuuste apps sneller dan ooit samen te voegen, of gebruik maken van JavaScript, webservices en native FileMaker-code om deelbare add-ons te maken die op de Claris Marketplace kunnen worden verkocht.

Aangepaste apps uitbreiden met JavaScript

Ontwikkelaars kunnen nu gebruik maken van kant-en-klare JavaScript-bibliotheken of aangepaste code maken om kaarten, geanimeerde afbeeldingen en gegevensvisualisatie rechtstreeks in hun apps te integreren.

Slimmere apps bouwen

Tot slot kunnen ontwikkelaars vanaf nu ook rijke gebruikerservaringen mogelijk maken door middel van Core ML-machine-learning modellen, ondersteuning voor Siri Shortcuts en NFC (near field communication) tag-reading. Ook kunnen zij nu het potentieel van gegevens met beeldclassificatie, sentimentanalyse en objectdetectie ontsluiten.

Beschikbaarheid

De prijzen van FileMaker 19 beginnen al vanaf €15,- per gebruiker per maand. Heb je interesse in de mogelijkheden van FileMaker 19? Neem dan gerust eens contact op met een van onze FileMaker specialisten. Wij helpen je graag!

Hulp nodig bij het opzetten van een custom applicatie?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die wij je kunnen bieden op het gebied van FileMaker 19 en custom applicaties? Neem dan gerust eens een keer contact op met ons via 0348 74 51 64 of het onderstaande contactformulier. We helpen je graag met een bedrijfsoplossing op maat!

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.