Alles over de mogelijkheden van Low-Code

Ben jij geïnteresseerd in low-code, en wat dit voor jou kan betekenen? iFresh is je graag van dienst! Middels onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis op het gebied van low-code/rapid application hebben wij diverse ondernemers verder weten te helpen. Meer weten over low-code en de diensten van iFresh? Lees dan snel verder!

 

Wat is Low-code?

De betekenis van low-code schuilt al enigszins in de naam. Met behulp van low-code is het namelijk mogelijk om een applicatie te ontwikkelen, waarbij nagenoeg geen code wordt toegepast. In plaats van het schrijven van lange codereeksen worden low-code applicaties middels een drag and drop-systeem opgebouwd. Figuurlijk kun je dit zien als een soort bouwpakket, waarbij de onderdelen relatief gemakkelijk in elkaar kunnen worden geschoven. Dit maakt de ontwikkeling van applicaties via low-code een stuk toegankelijker dan door middel van geschreven code, en scheelt het een behoorlijke hoeveelheid tijd die je er aan kwijt bent. De ruimte en tijd die overblijft, kan je besteden aan bijvoorbeeld innovatie of andere implementaties!

De opkomst van low-code is het logische gevolg van een alsmaar groeiende digitale samenleving en een schaars aanbod aan softwareontwikkelaars. Het zit er dik in dat in de toekomst het merendeel van alle applicaties middels low-code gemaakt zullen worden. De low-code development sector zit dan ook zeker in de lift!

 

Waarom kiezen voor low-code?

Zoals eerder benoemd ligt de ‘’low-code drempel’’ een stuk lager dan die van de traditionele, geschreven code. Het handmatig schrijven van software is namelijk een precies werkje en kan veel energie en concentratie vergen. Daarnaast vereist het bouwen van een goedwerkende applicatie een aanzienlijke hoeveelheid kennis over softwareontwikkeling. Low-code applicaties, daarentegen, zijn rechttoe rechtaan te programmeren.

De toegankelijkheid van low-code maakt het voor bedrijven gemakkelijker om applicaties te ontwikkelen. Bovendien is het onderhouden en monitoren veel eenvoudiger. Hierdoor heeft een onderneming meer controle over haar applicaties, en kunnen ook niet-programmeurs aanpassingen doorvoeren. Dat is uiteraard handig wanneer een softwareontwikkelaar uitvalt of ziek wordt!

 

Andere voordelen van low-code zijn:

– Lagere kosten voor ontwikkeling en maintenance;

– De kans op bugs is kleiner. Doordat er nauwelijks sprake van geschreven code is, is de mogelijkheid op fouten hierin ook kleiner;

– Een low-code applicatie is direct inzetbaar op verschillende platformen. De applicatie hoeft maar één keer ontwikkeld te worden.

 

Low-code dient niet verward te worden met no-code, waarbij helemaal geen geschreven code meer gebruikt wordt. Bij no-code ligt de focus op innovatie en het inzetten van grote hoeveelheden informatie voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Hoewel low-code en no-code dicht bij elkaar liggen, vereist low-code meer kennis over programmeren.

 

Welke low-code ontwikkelingsplatformen zijn er?

Er zijn diverse bedrijven die low-code ontwikkelingsplatformen aanbieden. Uiteraard zal iedereen zijn of haar persoonlijke voorkeur hebben voor een specifiek platform, maar onderstaande programma’s raden wij in ieder geval aan:

Claris FileMaker

Vanzelfsprekend onze favoriet, aangezien wij zelf met Claris Filemaker werken! Dit platform is één van de prominentere ontwikkelaars van low-code applicaties, en de afgelopen jaren een uitstekende tool gebleken. FileMaker is krachtig, praktisch en uiterst gemakkelijk in gebruik. Bovendien onderscheidt FileMaker zich op het efficiënt categoriseren van grote hoeveelheden losse data. Een echte aanrader dus!

OutSystems

OutSystems is een populaire tool voor het ontwikkelen van diverse soorten toepassingen, zoals winkelapps, declaratieprogramma’s of interne communicatiesystemen voor bedrijven. Dit betrouwbare platform blinkt uit op security, intuïtie en responsief design. Daarnaast zijn vrijwel alle apps in OutSystems te integreren.

Appian

Zeer geschikt voor het bouwen van procesmanagementapplicaties. De interface is simpel maar helder, waardoor je snel een tastbaar resultaat boekt. Ook kan je applicaties automatisch updaten en ontwikkelen. Dit alles maakt Appian een nuttige tool voor onder andere het verbeteren van klantervaring en risicomanagement.

 

Blogs over Low-code

– Lees hier hoe een low-code platform de productiviteit van het MKB kan verhogen

 

Vragen of interesse in low-code?

Heb je vragen of opmerkingen over low-code? Of ben je geïnteresseerd in wat iFresh jou kan bieden? Neem dan zeker contact met ons op! Het iFresh-team vertelt je graag wat low-code voor jouw onderneming of organisatie kan betekenen. Je kan ons telefonisch bereiken op 0348 745 164 of via onderstaand contactformulier. We gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag!

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.