Ben jij geïnteresseerd in de wereld van low-code en wil je graag meer weten over low-code development of ben je op zoek naar een ervaren expert die jou kan helpen bij het opzetten van een op maat gemaakte low-code applicatie? Dan ben je bij iFresh aan het juiste adres! Op deze pagina vertellen wij je dan ook graag alles wat je moet weten over low-code development. Lees dus snel verder!

 

Wat is low-code development?

Low-code development is een development methode gericht op softwareontwikkeling waarbij applicaties ontwikkeld en opgeleverd worden met een minimaal gebruik aan handmatige code. Dit wordt met name mogelijk gemaakt door het feit dat er bij low-code development vaak gebruik wordt gemaakt van eerder ontwikkelde modules. Het ontwikkelen, aanpassen en publiceren van een module of applicatie in zijn geheel is dankzij low-code development tot wel 6x sneller te realiseren in vergelijking met traditionele development methoden.

Gezien de groeiende vraag naar applicaties binnen vrijwel alle sectoren en de vaak beperkte resources binnen bedrijven is low-code development in onze ogen dé optie om lucht te creeëren voor innovatie en daarmee te voldoen aan de vraag naar nieuwe applicaties.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees hier dan alles over de mogelijkheden van low-code.

 

Het verschil met traditioneel ontwikkelen

Traditionele ontwikkel methodes geven ontwikkelaars vaak enorm veel vrijheid, hiermee kan er telkens vanaf nul iets helemaal naar wens worden opgezet en ingericht. Echter kost dit dan vaak wel enorm veel tijd én resources.

Bij traditionele ontwikkelaars heerst dan ook het idee dat het gebruiken van een low-code development afbreuk doet aan deze vrijheid. Omdat je bij low-code development gebruik maakt van kant-en-klare bouwstenen krijgt een traditionele ontwikkelaar het gevoel de regie kwijt te raken. Terwijl je in werkelijkheid juist vele malen sneller kan ontwikkelen dankzij het feit dat het low-code platform code voor je genereert.

De praktijk wijst echter uit dat low-code development in 90% van het volledige ontwikkelproces voor meer snelheid en kwaliteit zorgt t.o.v. traditioneel ontwikkelen.

Tot slot controleert een low-code platform constant haar eigen integriteit. Hiermee is de kwaliteit van een applicatie standaard zeer hoog en is de kans op eventuele fouten een stuk lager dan bij een traditioneel ontwikkeltraject.

 

De voordelen van low-code development

– Lagere kosten

– Minder kans op bugs

– Sneller ontwikkelen

– Meer tijd voor innovatie

– Veel integraties mogelijk

 

De mogelijkheden van low-code development

Buiten de bovenstaande voordelen kent low-code development uiteraard ook zeer specifieke mogelijkheden en toepassingen die voor vrijwel ieder bedrijf toepasbaar zijn. Denk hierbij onder andere aan:

– Nieuwe (mobiele) applicaties bouwen

– Bestaande legacy applicaties uitbreiden of vernieuwen

– Bestaande legacy applicatie koppelen met externe systemen die beschikken over een eigen database of webservice

– Door middel van database connectors eenvoudig data ontsluiten

 

6 redenen waarom je moet kiezen voor low-code development

Tot slot en samenvattend geven wij je graag een overzicht van de belangrijkste redenen waarom je moet kiezen voor low-code development

– Snellere time-to-market

– Snellere oplevering van applicaties

– Lagere kosten

– Zeer goede customer experience

– Uitstekende security

– Zorgt voor een soepele samenwerking tussen IT en MT

– Stimuleert de digitale transformatie binnen het bedrijf

 

Vragen of opmerkingen over low-code development?

Heb je vragen of opmerkingen over low-code development? Neem dan gerust contact met ons op. Het iFresh-team vertelt je graag meer over low-code development en wat dit voor jouw onderneming of organisatie kan betekenen. Je kan ons telefonisch bereiken op 0348 745 164 of via onderstaand contactformulier. We gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.