Webdevelopment

Een voertuigbeheerportaal

Seval e Cargo

Introductie van het Bedrijf

E-Cargo is een innovatieve leasemaatschappij gespecialiseerd in kleine elektrische voertuigen (LEV) van het merk Cenntro. Ze bieden verschillende variaties van deze voertuigen aan, voornamelijk voor gebruik op campings zoals Roompot. Hoewel het bedrijf officieel werd opgericht in 2018, zijn ze sinds 2016 actief betrokken bij de levering van LEV's. E-Cargo kwam in 2018 voor het eerst bij ons met de vraag om een systeem te ontwikkelen voor het beheren van hun voertuigen. In 2024 hadden ze behoefte aan een uitgebreide upgrade van dit systeem, waarbij een werkbonmodule geïntegreerd moest worden.

De Uitdagingen

Bij de upgrade van het systeem stonden we voor een aantal uitdagingen. Allereerst moesten we de gehele applicatie refactoren, wat betekent dat we de code moesten optimaliseren en verbeteren. Dit proces hield in dat we eerst tests moesten schrijven voor de huidige functionaliteit om te verzekeren dat alles naar behoren werkte. Vervolgens hebben we de code aangepast naar de huidige standaarden, inclusief een back-end update om de prestaties en betrouwbaarheid te verbeteren.

Een bijkomende uitdaging was het up-to-date brengen van de voorkant met Inertia.js. We moesten de hele applicatie opnieuw opbouwen, waarbij we ervoor zorgden dat alle functionaliteiten behouden bleven. Deze veranderingen maakten het systeem toekomstbestendiger en gebruiksvriendelijker.

Ontwikkelproces

Het ontwikkelproces begon met een grondige analyse van de bestaande applicatie en de nieuwe vereisten. Ons team heeft de volgende stappen doorlopen:

 1. Testen van de Huidige Functionaliteit: Voor elk onderdeel van de applicatie schreven we tests om te controleren of de bestaande functionaliteit correct werkte.

 2. Refactoring en Back-End Update: We optimaliseerden de codebase door verouderde en inefficiënte code te herschrijven en te moderniseren volgens de huidige normen. Dit omvatte ook een update van de back-end om betere prestaties en hogere betrouwbaarheid te garanderen.

 3. Front-End Vernieuwing: We gebruikten Inertia.js om de voorkant van de applicatie te verbeteren, wat leidde tot een gebruiksvriendelijker en gestroomlijnder ontwerp.

 4. Integratie van de Werkbonmodule: Een belangrijke nieuwe functionaliteit die we hebben toegevoegd was de werkbonmodule. Deze module stelt gebruikers in staat om werkbonnen aan te maken, inclusief NAW-gegevens, probleemomschrijving en foto’s.

De Oplossing

De oplossing die we hebben geleverd, omvatte een volledig herbouwde applicatie die niet alleen de bestaande functionaliteiten verbeterde, maar ook nieuwe mogelijkheden introduceerde. Enkele hoogtepunten zijn:

 • Toekomstbestendige Code: De applicatie is volledig opnieuw opgebouwd met moderne code en relaties, waardoor het systeem klaar is voor toekomstige uitbreidingen.

 • Gebruiksvriendelijke Interface: De nieuwe interface is ontworpen met de gebruiker in gedachten, wat resulteert in een verbeterde gebruikerservaring en minder fouten.

 • Werkbonmodule: Deze module maakt het eenvoudig voor gebruikers om werkbonnen aan te maken en te beheren. Elk voertuig is uitgerust met een QR-code, waarmee klanten snel toegang krijgen tot de voertuigdetails en een werkbon kunnen indienen.

 • Verbeterde Back-End: De back-end is geoptimaliseerd als onderdeel van de refactoring, wat resulteerde in betere prestaties en een hogere betrouwbaarheid.

Met deze verbeteringen heeft E-Cargo nu een krachtig en efficiënt systeem dat hun bedrijfsprocessen ondersteunt en hun klanten een naadloze ervaring biedt. We kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en verdere innovaties door te voeren.

.
.
avatar yannick.

Meer weten?

Neem contact op met Yannick. Hij is de expert op het gebied van front-end en vue

0348 74 51 64 Contact

Achievements

 • Succesvol applicatie opnieuw heropgebouwd.

 • Voor alle functionaliteiten Tests geschreven.

 • Succesvolle migraties van de oude data en bestanden.

Gebruikte tools

Laravel

Laravel is een krachtig open-source PHP-framework, bekend om zijn elegante syntaxis en uitgebreide functionaliteiten. Het biedt een robuuste basis voor het ontwikkelen van webapplicaties met een focus op efficiëntie en leesbaarheid van de code.

Inertia JS

Inertia JS is een moderne JavaScript library die het mogelijk maakt om dynamische, single-page applicaties te ontwikkelen zonder de noodzaak van complexe JavaScript frameworks. Het integreert naadloos met Laravel en biedt een gestroomlijnde ontwikkelingservaring.

Tailwind CSS

Een utility-first CSS-framework dat ontwikkelaars precieze controle geeft over styling door middel van low-level utility classes. Hierdoor kunnen interfaces efficiënt en op maat worden vormgegeven zonder overtollige CSS-regels.

Pest

Pest is een eenvoudig en expressief PHP-testframework dat naadloos integreert met Laravel. Het biedt ontwikkelaars een heldere en leesbare syntax voor het schrijven van tests, waardoor het testproces gestroomlijnd en toegankelijk wordt.

Andere cases

De koffie staat klaar

Even sparren?

Is er binnen jouw organisatie behoefte aan een frisse blik op de software- of relatiesystemen? Kom gerust eens langs bij ons in Harmelen of schakel direct met een van onze experts.