Het Ideale CMS voor Jouw Website

Statamic websites

Statamic: Het Veilige, Schaalbare CMS op Basis van Laravel

Ben je op zoek naar een content management systeem (CMS) dat gemakkelijk, veilig en schaalbaar is voor zowel bezoekers als beheerders? Ontdek dan Statamic, een CMS gebaseerd op Laravel. Statamic is ontworpen om prachtig vormgegeven en snelle websites te ontwikkelen. Voor ervaren CMS-gebruikers lijkt het op WordPress, maar dan krachtiger.

Waarom Statamic?

Gemak, Veiligheid, en Schaalbaarheid

Statamic maakt gebruik van clean & consistente conventies die ontwikkelaars helpen efficiëntie te vinden en de onderhoudbaarheid te vergroten. In tegenstelling tot WordPress, waar de gemeenschap verschillende manieren heeft bedacht om een site te bouwen, volgt elke Statamic-site vergelijkbare structuren en patronen. Dit zorgt voor een consistente en begrijpelijke content editing ervaring voor zowel schrijvers als ontwikkelaars.

Veiligheid als Prioriteit

Statamic biedt aanzienlijk meer veiligheid in vergelijking met WordPress, dat bekendstaat als het meest gerichte en kwetsbare CMS op de markt. Met 94% van de gehackte websites die draaien op WordPress, is Statamic een betrouwbare keuze om jouw site te beschermen tegen aanvallen.

3 Redenen Waarom Statamic Veiliger is dan WordPress

  1. Geen SQL Injection Risico: Statamic gebruikt standaard geen database, waardoor de meeste vormen van geautomatiseerde aanvallen worden geëlimineerd.

  2. Geen Overmatig Gebruik van Plugins: In tegenstelling tot WordPress, waar tientallen plugins van twijfelachtige kwaliteit nodig zijn, bevat Statamic alle essentiële functies die nodig zijn voor jouw website zonder overmatig gebruik van externe plugins.

  3. Gebouwd op Laravel: Statamic is gebouwd op Laravel, dat algemeen wordt beschouwd als het meest veilige en goed onderhouden PHP-framework van vandaag. In tegenstelling tot WordPress, dat vaak wordt vergeleken met nieuwe wijn in oude vaten.

FAQ

Statamic is een flat-file CMS gebaseerd op Laravel, terwijl WordPress een meer traditioneel database-gedreven CMS is. Statamic biedt schaalbaarheid, beveiligingsvoordelen en een gestroomlijnde content editing ervaring.

Absoluut. De clean & consistente conventies van Statamic zorgen voor efficiëntie en onderhoudbaarheid, terwijl het vermijdt wat soms complexiteit kan zijn bij WordPress, met verschillende bouwopties en plugins.

Statamic biedt aanzienlijk meer veiligheid doordat het minder kwetsbaar is voor SQL Injection. WordPress is vaak het doelwit van aanvallen, terwijl Statamic op Laravel is gebouwd, een bekend veilig PHP-framework.

Het hangt af van de specifieke behoeften. Voor minder ervaren gebruikers kan het leercurve bieden, maar de voordelen op het gebied van beveiliging en consistentie kunnen deze uitdagingen overtreffen.

Statamic wordt geleverd met de meeste functies die je nodig hebt, waardoor je minder afhankelijk bent van externe plugins. Dit minimaliseert de beveiligingsrisico's die vaak gepaard gaan met het gebruik van meerdere plugins.

Ja, Statamic is schaalbaar en geschikt voor websites van elke omvang. Of je nu een eenvoudige blog of een uitgebreide zakelijke site hebt, Statamic kan aan je behoeften voldoen.

Neem contact op of stel uw vraag