FileMaker & Webdevelopment

Gymplanning en resultatenbeheer

PlanMij

PlanMij kwam naar ons met een uitdaging in de wereld van onderwijs- en sportplanning. Oorspronkelijk gebruikten ze de FileMaker Applicatie genaamd VolgMij, maar ze wilden een specifieke tool die het plannen van gymlessen eenvoudig maakt en de resultaten van leerlingen effectief bijhoudt. Daarnaast moesten gemeentes en zorginstellingen toegang hebben tot de resultaten van de scholen.

Uitdagingen

Een van de primaire uitdagingen voor PlanMij was het synchroniseren van data. In andere systemen waren al veel gegevens van scholen, leerkrachten en leerlingen beschikbaar. Het handmatig bijhouden van deze gegevens in meerdere systemen was tijdrovend en inefficiënt. Bovendien moesten gegevens vanuit XML-bestanden worden geïmporteerd. 

Een andere uitdaging was het plannen van lessen op dagen, waarbij een dag meerdere lessen kon bevatten, elk gekoppeld aan een groep met meerdere activiteiten. Daarnaast wilden leerkrachten en gemeentes/zorginstellingen enquêtes kunnen maken, elk met een specifiek doel.

Oplossing

PlanMij integreert naadloos met VolgMij. Scholen die beide systemen gebruiken, importeren een XML-bestand in VolgMij, dat vervolgens wordt gesplitst. PlanMij haalt de gegevens via de FileMaker API binnen. Voor scholen die enkel PlanMij gebruiken, is directe upload van de XML mogelijk, waarbij PlanMij automatisch groepen, leerkrachten en leerlingen aanmaakt.

Met een geavanceerde kalender faciliteert PlanMij lesplanning op dagen met meerdere lessen, gekoppeld aan groepen met diverse activiteiten. Activiteiten worden beheerd in een bibliotheek, waar scholen zelf leerlijnen en thema's kunnen toevoegen. Elke activiteit, inclusief differentiaties, omschrijving, materialen en foto's, wordt zorgvuldig vastgelegd. Prestaties van groepen en leerlingen worden gemonitord via scores, zichtbaar voor zowel scholen als gemeentes/zorginstellingen.

PlanMij vereenvoudigt ook enquêteprocessen. Gemeentes/zorginstellingen en scholen kunnen enquêtes creëren, door leerlingen laten invullen, en de resultaten worden overzichtelijk weergegeven. Elke leerling ontvangt een unieke link om de enquête in te vullen, waardoor de nauwkeurigheid van de feedback wordt gegarandeerd.

De geïntegreerde oplossing van PlanMij verbetert significant het beheer van gymlessen, activiteiten en leerlingprestaties, waardoor het een waardevolle partner is voor scholen, gemeentes en zorginstellingen.

Achievements

  • Geavanceerde kalender en lesplanning module geprogrammeerd.

  • Data import vanaf XML en VolgMij (FileMaker API).

  • Verbeterd feedbackproces voor scholen, gemeentes en zorginstellingen.

Gebruikte tools

Laravel

Laravel is een krachtig open-source PHP-framework, bekend om zijn elegante syntaxis en uitgebreide functionaliteiten. Het biedt een robuuste basis voor het ontwikkelen van webapplicaties met een focus op efficiëntie en leesbaarheid van de code.

Inertia JS

Inertia JS is een moderne JavaScript library die het mogelijk maakt om dynamische, single-page applicaties te ontwikkelen zonder de noodzaak van complexe JavaScript frameworks. Het integreert naadloos met Laravel en biedt een gestroomlijnde ontwikkelingservaring.

Tailwind CSS

Een utility-first CSS-framework dat ontwikkelaars precieze controle geeft over styling door middel van low-level utility classes. Hierdoor kunnen interfaces efficiënt en op maat worden vormgegeven zonder overtollige CSS-regels.

Andere cases

De koffie staat klaar

Even sparren?

Is er binnen jouw organisatie behoefte aan een frisse blik op de software- of relatiesystemen? Kom gerust eens langs bij ons in Harmelen of schakel direct met een van onze experts.