FileMaker & Webdevelopment

Nederlands Grootste Castingbureau

Blue Circle Casting

Blue Circle Casting is het grootste castingbureau van Nederland en maakt deel uit van Fremantle, een van 's werelds grootste mediaproducenten. Hoewel we oorspronkelijk een website voor hen hadden ontwikkeld, vroegen ze ons later om nieuwe functionaliteiten en een herontwerp te implementeren. 

Proces

Het proces startte met een grondig gesprek met de klant om hun wensen te begrijpen. Hierop volgend hebben we grondig nagedacht over de beste oplossingen om aan deze wensen te voldoen. De beslissing viel op een volledige herontwikkeling van de website, waarbij design en functionaliteiten optimaal op elkaar werden afgestemd. Het ontwerpproces vond plaats in Figma, en na goedkeuring startten we met de daadwerkelijke ontwikkeling.

Gedurende het gehele proces organiseerden we tweewekelijkse vergaderingen om eventuele nieuwe vereisten of wijzigingen te bespreken. Een gestructureerd ticketsysteem zorgde voor een gedocumenteerde weergave van alle feedback en wensen, waardoor zowel wij als de klant te allen tijde een duidelijk overzicht hadden van de voortgang.

Na ontwikkeling ondergingen alle nieuwe functionaliteiten uitgebreide tests in een specifieke staging-omgeving. Pas na goedkeuring werden deze geïntegreerd in de live omgeving die wij voor Blue Circle Casting hadden opgezet.

Resultaat

Het resultaat is een geoptimaliseerde website en FileMaker-applicatie die het castingproces van Blue Circle Casting aanzienlijk vereenvoudigen en het aanbod voor hun klanten vergroten. De website moedigt gebruikers aan om hun profiel zo uitgebreid mogelijk in te vullen, waardoor Blue Circle Casting gemakkelijker geschikte acteurs kan vinden voor openstaande rollen.

Technische aspecten

Vanuit een technisch perspectief maakten we gebruik van Laravel als basis voor de website, waarbij Inertia zorgde voor een naadloze samenwerking tussen Vue en Laravel. Beide systemen, zowel de website als de FileMaker-applicatie, hebben hun eigen databases. Om ervoor te zorgen dat beide databases synchroon lopen, hebben we een geavanceerde sync ontwikkeld tussen de website en FileMaker. Hierdoor behoudt de website zijn snelheid en raakt FileMaker niet overbelast, zelfs bij intensieve activiteiten zoals het reserveren van duizenden tickets binnen korte tijd. Deze sync maakt gebruik van een queue zodat taken stuk voor stuk in FileMaker komen.

De FileMaker-applicatie biedt medewerkers de mogelijkheid om diverse oproepen voor programma's, series en films te creëren. Ook kunnen dynamische inschrijfformulieren worden aangemaakt voor specifieke oproepen. Bovendien stelt het systeem medewerkers in staat om de teksten van de website te beheren, wat bijdraagt aan een efficiënt centraal contentbeheer.

Gebruikerservaring

Op de website hebben gebruikers de mogelijkheid om programma's en oproepen te bekijken en zich aan te melden, met of zonder account. Een account biedt voordelen, zoals automatisch ingevulde informatie. Als een eerder ingevulde vraag vanuit het profiel wordt gewijzigd in het aanmeldformulier, ontvang je een melding of je de gegevens wilt opslaan in je profiel. Dit geeft gebruikers een betere gebruikerservaring. Na aanmelding bij een programma worden geschikte gebruikers handmatig via WhatsApp op de hoogte gebracht.

Ticketsysteem

Een specifiek ticketsysteem werd ontwikkeld voor programma's met een publiek, zoals Holland's Got Talent. Gebruikers kunnen met of zonder account reserveren, waarbij tickets worden beheerd in FileMaker, inclusief de mogelijkheid om een maximum aantal tickets in te stellen. Reserveringen via de website worden uiteraard ook geregistreerd in FileMaker voor een goed overzicht.

Bekijk hier live!

Achievements

  • Grootste Casting database van Nederland gecreëerd.

  • Functionaliteit vergelijkbaar met Ticket Master gerepliceerd.

  • Geavanceerde synchronisatie tussen web en FileMaker tot stand gebracht.

  • Razendsnelle uitgifte van 3600 tickets binnen 30 minuten voor een prominente tv-show.

  • Implementatie van dynamische vragenlijsten voor inschrijvingen met vooraf ingevulde informatie.

  • Gebruikers kunnen hun castingprofiel volledig beheren, inclusief maten, genres, foto's en video's.

Gebruikte tools

FileMaker

Een krachtig platform voor databasebeheer, ingezet voor het beheren van teksten, aanmaken van programma's en oproepen, en inzien van castingprofielen.

Laravel

Een robuust backend-framework dat de kern vormt van de webapplicatie, waardoor een solide basis voor functionaliteiten wordt geboden.

Inertia.js / Vue

Inertia.js, in combinatie met Vue.js, ontketent de potentie van dynamische, single-page applicaties. Hiermee wordt server-side en client-side rendering naadloos samengevoegd voor een moderne, reactieve gebruikersinterface.

Laravel Blade

Blade, de sjabloonengine van Laravel, maakt het mogelijk views op de server te renderen, wat bijdraagt aan de efficiëntie van de webapplicatie.

Andere cases

De koffie staat klaar

Even sparren?

Is er binnen jouw organisatie behoefte aan een frisse blik op de software- of relatiesystemen? Kom gerust eens langs bij ons in Harmelen of schakel direct met een van onze experts.