FileMaker & Webdevelopment

vernieuwing klantenportaal met web app

EDEX Forwarding B.V.

EDEX Forwarding B.V. is een logistieke dienstverlener gevestigd in Ridderkerk, Nederland. Ze bieden uitgebreide logistieke oplossingen, waaronder zeevracht (zowel FCL als LCL), luchtvracht, wegtransportdiensten in Europa, raildiensten en opslag en distributie. Daarnaast regelen ze douaneformaliteiten en bieden ze diensten in opslag en distributie. Ze zijn actief sinds 2010 en heeft zich sindsdien bewezen als een betrouwbare partner in de logistieke sector. EDEX heeft bij ons in het verleden al een portaal afgenomen waarmee klanten hun zendingen en facturen konden inzien. Ze zijn weer met ons in contact gekomen om het portaal te updaten, en om nieuwe functionaliteiten tot te voegen. 

Uitdagingen

Het oude klantenportaal van EDEX Forwarding B.V. was verouderd en draaide op Laravel 5 met een FileMaker-database. Vanwege de verouderde technologie hebben wij geadviseerd om het portaal te herbouwen met nieuwe functionaliteiten. We hebben nieuwe, geoptimaliseerde FileMaker API-layouts gemaakt en een fris, modern ontwerp voor de webapplicatie ontwikkeld met een web app.

Met de nieuwe functionaliteiten kunnen klanten nu hun opslagdossier inzien, inclusief binnengekomen containers en de producten daarin. Daarnaast is er een overzicht van artikelen beschikbaar. Bij het klikken op een artikelregel verschijnt een popup met de in- en uitboekingen van dat product en de huidige voorraad. Ook is er nu een knop toegevoegd om de totale voorraad van alle producten op de opslagdossier-overzichtspagina op te halen.

Ontwikkelproces

Het ontwikkelproces begon met een grondige analyse van zowel de bestaande applicatie als de nieuwe vereisten. Ons team heeft vervolgens de volgende stappen doorlopen:

 1. Huidige functionaliteiten nabouwen: We hebben de bestaande functionaliteiten opnieuw ontwikkeld om ze efficiënter en robuuster te maken volgens de huidige norm.

 2. Nieuwe functionaliteiten bouwen: We hebben nieuwe functies toegevoegd om de gebruikerservaring en functionaliteit van de applicatie uit te breiden.

 3. Front-end vernieuwen met Inertia.js en Tailwind CSS: De interface is volledig vernieuwd met Inertia.js en Tailwind CSS voor een soepelere en aantrekkelijkere gebruikerservaring.

 4. Applicatie mobile-friendly maken: We hebben de applicatie geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, zodat gebruikers overal en altijd toegang hebben..

De Oplossing

We hebben een volledig vernieuwde applicatie geleverd die niet alleen de bestaande functionaliteiten verbeterde, maar ook nieuwe mogelijkheden introduceerde. Enkele opvallende kenmerken zijn:

 • Nieuw mobile-friendly uiterlijk: De interface van de applicatie is geoptimaliseerd voor gebruik op mobiele apparaten, waardoor gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot alle functies, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

 • Mogelijkheid tot een web app: Gebruikers kunnen de applicatie nu ook als een web app gebruiken, In tegenstelling tot een reguliere website functioneert deze toepassing als een individuele app.

 • Inzien van opslagdossiers en overzicht van de totale voorraad: Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om gedetailleerde opslagdossiers in te zien en een volledig overzicht van de totale voorraad te krijgen,.

 • Verbeterde zoekfunctionaliteiten door betere backend en FileMaker layouts: Het is nu mogelijk om met één zoekveld over meerdere velden zoeken. 

 • Verbeterde backend met Laravel 11: De backend van de applicatie is vernieuwd met van Laravel 5 naar Laravel 11, wat zorgt voor betere prestaties, verhoogde veiligheid en een meer schaalbare infrastructuur.

.
.
avatar yannick.

Meer weten?

Neem contact op met Yannick. Hij is de expert op het gebied van front-end en vue

0348 74 51 64 Contact

Achievements

 • Verbeterde zoek functie en filter gemaakt.

 • Huidige functionaliteiten in Laravel 11 gebouwd.

 • Nieuw fris uiterlijk met Inertia en Tailwind.

Gebruikte tools

Laravel

Laravel is een krachtig open-source PHP-framework, bekend om zijn elegante syntaxis en uitgebreide functionaliteiten. Het biedt een robuuste basis voor het ontwikkelen van webapplicaties met een focus op efficiëntie en leesbaarheid van de code.

Inertia JS

Inertia JS is een moderne JavaScript library die het mogelijk maakt om dynamische, single-page applicaties te ontwikkelen zonder de noodzaak van complexe JavaScript frameworks. Het integreert naadloos met Laravel en biedt een gestroomlijnde ontwikkelingservaring.

Tailwind CSS

Een utility-first CSS-framework dat ontwikkelaars precieze controle geeft over styling door middel van low-level utility classes. Hierdoor kunnen interfaces efficiënt en op maat worden vormgegeven zonder overtollige CSS-regels.

Claris FileMaker

Andere cases

De koffie staat klaar

Even sparren?

Is er binnen jouw organisatie behoefte aan een frisse blik op de software- of relatiesystemen? Kom gerust eens langs bij ons in Harmelen of schakel direct met een van onze experts.